Aquaria

är en sydamerikansk regnskog, ett mangroveträsk och en bit av Östersjön - mitt i stan. Här får du uppleva hur vattnets kretslopp flödar i både en tropisk och en nordisk miljö. Du får också kunskap om vattnets livsviktiga uppgift för människor, djur och natur.

Igår

Aquaria startades 1991 av Göran Flodin, en akvarieentusiast med en dröm om att visa naturen så som den verkligen ser ut. Göran åkte till Costa Rica, för att hämta hem gräs, stenar, grenar och sand, och med detta byggde han den grund som Aquarias regnskog växer på idag.

Idag

Med tiden utvidgade Aquaria sin utställning. 1994 byggdes museet ihop med Östersjön. En laxtrappa byggdes för att leda parningslystna öringar upp till museet och i oktober/november kan du se dem leka här. 1997 invigdes maldammen och den populära serveringen som tillfredsställer både kaffesugna och partysugna året om. Aquaria är också ett populärt besöksmål för skolklasser från hela landet som en naturlig och upplevelsebaserad del av undervisningen. Särskilt uppskattad är matningen av fiskarna varje tisdag, torsdag, lördag och söndag.

Imorgon

Sedan Parks and Resorts tog över verksamheten år 2007 har Aquarias mål varit att sprida kunskap om både naturen och hoten mot den. Och för oss är det en självklarhet att fortsätta engagera oss i miljö- och naturrättsfrågor även imorgon.

 

Läs mer om Parks and Resorts