VÄLKOMMEN ATT BOKA EN GUIDNING

Vill du ha ut lite extra av ditt besök hos oss är du välkommen att boka en guide.

Våra guider anpassar visningen särskilt för din grupp. Tillsammans går gruppen genom museets olika avdelningar, vi visar och berättar om miljöerna och djuren vi stöter på. Guiden har även med sig mat till fiskarna för att vi ska komma dem så nära som möjligt.

En guide kan guida en grupp på max 25 personer och det kostar 450 kr för skolor och 1500 kr för övriga sällskap. Guidekostnaden är alltid exkl entréavgift. Har ni med er matsäck kan man sitta i matsäcksrummet eller vid fint väder ute på laxtrappan. 

Våra guidningar

“Följ vattnets väg från regnskogen ut I havet.”

Vår djurvårdare möter upp er i entrén och tar er med på en vandring där vi följer vattnet igenom dess olika miljöer. Vi visar och berättar om miljöerna och djuren vi stöter på. Guiden har med sig mat till fiskarna för att vi ska komma dem så nära som möjligt.

Visningen passar för årskurs 0-3. Max 25 elever/grupp

“Djurvårdarens värld”

Följ med djurvårdaren på dennes arbetsplats. Vilka arbetsuppgifter har en djurvårdare? Hur mycket och vilken mat får djuren. Städar man I akvarier, hur? Följ med vår djurvårdare runt i våra miljöer. Djurvårdaren berättar om våra olika miljöer och djur samtidigt som han/hon berättar om hur det är att jobba som djurvårdare. Vi alslutar med att titta och känna på hajskinn, hajkäke och ett ömsat skinn från en fågelspindel.

Visningen passar för årskurs 4-6. Max 25 elever/grupp

“Hotade djur och hotade miljöer”

Vår kunniga djurvårdare tar er med på en vandring längs vattnet och berättar om de miljöer och djur som ni möter. Ni får se hur djurvårdaren matar våra fiskar samtidigt som ni får höra på vilket sätt vi människor påverkar naturen och djuren. Vad betyder det när vi säger att ett djur är utrotningshotat och vilka är orsakerna till att det blir det?

Visningen passar för årskurs 7- 9 samt gymnasium. Max 25 elever/grupp

 

Under sommaren kan vi tyvärr inte genomföra dessa guidningar pga för hög belastning.